Tulosta

Tietoa puuhuonekaluista

Tietoa puuhuonekaluista

Hyvä tietää puuhuonekaluista

Puuhuonekalu on  kaunis ja kestävä, mutta vaatii tekijältä osaamista ja tietämystä puulajeista ja niiden ominaisuuksista. Puu elää ilmankosteuden mukaan ja Suomessa ilmankosteus vaihtelee suuresti eri vuodenaikoina. Paukkupakkasilla sisäilman kosteusprosentti voi pahimmillaan olla ainoastaan 10% ja kesällä-syksyllä jopa 80%. Talvella kuivuminen voi aiheuttaa pieniä halkeamia kalusteessa. Myös raakapuu voi näkyä ohuena raitana peiliovissa. Puun eläminen vuodenaikojen mukaan ja sen aiheuttamat pienet halkeamat ei ole tuotevirhe vaan osa puun luonnetta.

   

Puulajike, pintakäsittely ja valmistustapa vaikuttavat kalusteiden hintaan. Valmiiksi kootut ja oikeilla liitoksilla tehdyt huonekalut ovat kestävämmät kuin itse kootut huonekalut. Kaikki Jean Vernetin huonekalut tulevat koottuina lukuunottamatta ruokapöytiä (osa tulee jalat erikseen), sänkyjä ja isoja kalusteita (hankala liikuttaa kokonaisina).

    

Seuraavaan taulukkoon on koottu tietoa puulajeista, joista Jean Vernetin myymät huonekalut on tehty. Myyjiltämme voi pyytää lisätietoa!

huonekaluinfo