Meuble Charmen mäntyisiin kalusteisiin voit saada maalatun, puuvalmiin tai vahatun pinnan – tai jonkun yhdistelmän näistä, esimerkiksi jalat yhtä väriä ja kansi toista. Voit lukea lisää puukalusteiden ominaisuuksista täällä.

Huomaa, että värit ovat suuntaa antavia! Kuvat ja näyttö vääristävät värejä. Saat tarkempia tietoja väreistä jaana@vernet.fi tai 040 821 5110. Halutun värin tai väriyhdistelmän voi kirjoittaa tilausvaiheessa kohtaan Asiakkaan Lisävalinnat.

MAALATUT PINNAT

Kaikkiin Meuble Charme mäntypuisiin tuotteisiin on saatavilla laaja valikoima maalisävyjä, niin klassisia kuin rohkeitakin. Näissä käytetään vesipohjaisia, luontoa säästäviä maaleja. Maalaus ja loppukäsittely tehdään käsin ja huolella.

Jokaisen värin saa joko peittävästi maalattuna, tai patinalla, jolloin puupinta hiotaan maalaamisen jälkeen osittaan näkyväksi, antaen tuotteelle tunteen ajan kulusta. Tämän käsittelyn löydät lisänimellä “patinated”.

LAKATUT PINNAT

Lakatuissa pinnoissa on useampi eri käsittely ja värisävy. Suosittelemme ruokapöytien tasoihin erityisesti näitä lakattuja sävyjä, sillä ne kestävät kulutusta paremmin, kuin maalatut tai vahatut pinnat. Näissä on mattalakka, joka estää imeytymistä ja mahdollistaa helpon puhtaanapidon. 

Ensimmäinen, vanha puu (old wood/vieux bois), on näistä puuväreistä silein. Brosse-pinnat ovat harjattua puuta, eli niissä on jonkin verran rosoisuutta. Kaikki lakatut pinnat soveltuvat kuitenkin kaikkiin tuotteisiimme.

VAHATUT PINNAT

Nämä vahatut pinnat saavat herkulliset sävynsä petsistä, jonka jälkeen pinta suojataan vahalla. Vaha on kaikkien aikojen vanhimpia tapoja suojata puupintoja, ja se on hyvin helppohoitoinen. 

Vaha on kuitenkin hiukan arempi sormenjäljille ja naarmuille kuin maalattu tai lakattu pinta. Suositteleme vahakäsittelyä kalusteille, joihin ei kohdistu voimakasta kulutusta.