Puuhuonekalu on  kaunis ja kestävä, mutta vaatii tekijältä osaamista ja tietämystä puulajeista ja niiden ominaisuuksista. Puu elää ilmankosteuden mukaan ja Suomessa ilmankosteus vaihtelee suuresti eri vuodenaikoina. Paukkupakkasilla sisäilman kosteusprosentti voi pahimmillaan olla ainoastaan 10%, sekä kesällä ja syksyllä jopa 80%. Talvella kuivuminen voi aiheuttaa pieniä halkeamia kalusteessa. Myös raakapuu voi näkyä ohuena raitana peiliovissa.

Puun eläminen vuodenaikojen mukaan ja sen aiheuttamat pienet halkeamat ei ole tuotevirhe, vaan osa puun luonnetta.

Puulajike, pintakäsittely ja valmistustapa vaikuttavat kalusteiden hintaan. Valmiiksi kootut ja oikeilla liitoksilla tehdyt huonekalut ovat kestävämmät kuin itse kootut huonekalut. Kaikki Jean Vernetin huonekalut tulevat koottuina lukuunottamatta ruokapöytiä (osa tulee jalat erikseen), sänkyjä ja isoja kalusteita (hankala liikuttaa kokonaisina).

Alla on koottuna tietoa puulajeista, joista Jean Vernetin myymät huonekalut on tehty. Voit pyytää myös lisätietoa!

info@vernet.fi

MÄNTY

pehmeä, huokoinen

Männystä valmistetut kalusteet ovat edullisemmat verrattuna esim. tammesta valmistettuihin. Perinteinen suomalainen huonekalupuu.

Mäntyisen ruokapöydän kansi kannattaa suojata esimerkiksi tableteilla. Iskuista tulee helposti kolhuja. Puun eläminen on mahdollista, ja huonekaluun voi tulla pieniä halkeamia. Puu saattaa kuivua, ja tarvittessa myymälästämme voi pyytää korjausmaalia. Männyssä on pihkaa.

Mallistot, joissa on käytetty mäntyä: Meuble Charme, Interiors by ESS X Jean Vernet

tammi

kova

Tammi on kova ja erinomainen huonekalupuu. Monet pitävätkin tammea parhaimpana huonekalupuuna. Tammi on kaunis ja ajaton huonekalupuu, joka on aina trendikäs.

Tammi on hyvin painava puulaji. Puun eläminen on mahdollista.

Mallistot, joissa on käytetty tammea: Batel, Plaisance

kirsikkapuu

kova

Arvostettu ja kestävä huonekalupuu.

Arvokas puu, arvokkaat huonekalut. Kirsikkapuiset huonekalut ovat painavia. Puun eläminen on mahdollista.

Mallistot, joissa on käytetty kirsikkapuuta: Batel, Plaisance